Tuipalin rinteillä noustiin viistoon auringonpaisteessa ja nautittiin evästauosta Hymykuopassa. Kuvat: Jaakko Tarmio
3 Kommenttia artikkeliin “Kuvia Kilpisjärven hiihtoretkeltä”

 1. jarkey Says:

  Upeita kuvia ja hienoja kertomuksia!

  Jarkey

 2. aikku Says:

  Hei,

  Onpa mielenkiintoista lukea kokemuksiasi ja tunnelmiasia Pallakselta ja Kilpisjärveltä.
  Olin norjan Rondanessa ennen pääsiäistä den Norske Turistforeningenin järjestämällä fra hytte till hytte -vaelluksella. Sehän on helppoa hiihtämistä oppaan perässä. On aikaa ihastella upeita maisemia. Parasta on tulla majalle, jossa tarjotaan tre rätters middag posliinilautasilta. Täydellistä ylellisyyttä! Norjalaiset osaavat tuon tunturihengen luomisen ja tuntureilla liikkumisen! Meillä on erilaista ja oikeita tuntureitakin ehkä vain Pallaksella ja Kilpisjärvellä.
  En itse koskaan päässyt ns. Pallaksen henkeen, enkä erityisemmin ihastunut Pöllojen vetämiin retkiin. En myöskään erityisemmin pitänyt Pallashotellista, vaikka sillä olisi kaikki mahdollisuudet kehittää tunturihiihtoa. Huomaan vain, että meidän tunturihiihtoperinteemme ovat ohuet ja se näkyy kaikessa. Yhteisällisyyden ja yhteishengen luomisessa olisi haastetta.
  Kirkkaita päiviä ja liukkaita hankisia sinne Kilpisjärvelle!

  t. aikku

 3. karhusilta Says:

  Jarkey: Kiitos!
  Aikku: Hyvä kun kerroit eroista Suomen ja Norjan välillä. Ehkä voisin tehdä opintokäynnin Norjaan ja koettaa tuoda Suomeen jotakin siitä tunturihengen luomisesta ja muusta. Yhteisöllisyyden ja yhteishengen luomisessa näyttää olevan eroa myös opaskoulutuksessa Suomen ja Ruotsin välillä. Asian tiedostaminen on tärkeä ensi askel.