Kuinka helpottunut olenkaan, kun pääsin Levin hälinästä pois. Ei se ole minun paikkani. Onhan Levillä maineensa, mutta kuvittelin, että työntekijät sentään huolehtivat levostaan ja palautumisestaan. Tai ainakin suovat sen niille, jotka haluavat nukkua yönsä ja jaksaa vaikkapa hiihtää vapaa-aikanaan. Hiihtelin aluksi innokkaasti, mutta sitten jatkuvasti katkonaiset yöunet alkoivat rassata. Yritin tunkea silikonikorvatulppia yhä syvemmälle korviin…

Tiedän nyt yhtä kokemusta viisaampana, että Levillä bilettäminen on ykkösasia. Terveen maalaisjärjen käyttö tai kohtuullisuus eivät kuulu siellä tapoihin. Mietin välillä, kuinka äärimmäisen kuluttavaa ja pinnallista eläminen Levillä voi olla. Ja kuinka niin moni sitä haluaa!

Joulun jälkeen katukuva muuttui. Rauhallisten brittien sijaan venäläisten turistien kovaääninen selostus täytti tienoon. Aloin kaivata hiljaisuutta ja rauhaa entistä enemmän. Tilaa sielulle.

Pari päivää kotona Rovaniemellä tekee terää. Sitten onkin aika taas pakata laukut ja lähteä juhlimaan äitini seiskakymppisiä Pohjois-Savoon. Siinäpä sitten, kun olen jo hyvässä vauhdissa valumassa etelää kohti, jatkankin Helsinkiin hiihtämään. Nimittäin Rovaniemellä on edelleenkin niin vähän lunta, ettei luonnonlumesta saada kunnon latuja. Ja kun minä muutin Rovaniemelle hyvien hiihtokelien perässä. Katin kontit! Helsinkiin tästä on lähdettävä suksien kanssa!

Ai niin, olen säästellyt tätä uutista. Minua pyydettiin Uusi Rovaniemi-lehden kolumnistiksi. Kävin tänään siellä haastateltavana kolumnistien esittelytekstiä varten ja studiossa kuvauksissa. Ensimmäinen juttuni ilmestyy muutaman viikon kuluttua ja sitten jatkossa kerran kuussa. Lehti on valittu neljä kertaa Suomen parhaaksi kaupunkilehdeksi.
18 Kommenttia artikkeliin “Etelään hiihtämään kauas Levistä”

 1. Helena Says:

  Onnea kolumnistin tehtäviin! Hieno homma, kirjoittaa sinä osaat. Hyvä, että pääsit Levin biletysbaanoilta pois. Tinnituksen olisit siellä kohta saanut.

 2. karhusilta Says:

  Kiitos!

 3. sari Says:

  Hyvää alkanutta vuotta ja onnea kirjoittajan uralle, yhdyn Helenan sanoihin, kirjoittaa sinä osaat ja hyvin elävästi, lukija pääsee tapahtumiin mukaan. Ja vahvistit tuossa käsitykseni Levistä, vaikka en siellä ole käynytkään. Jos menisin, niin laittaisin äkkiä rinkan selkään ja katoaisin hyvin äkkiä luonnon rauhaan…

 4. karhusilta Says:

  Kiitos. Ja hyvää vuotta 2011 Sarille, Helenalle ja kaikille muillekin lukijoille! Minulla on tässä työn alla juttuja myös TosiLappi-lehteen, joka ilmestyy sopivasti Matkamessuille.
  Suunnitelmasi Levin varalle näyttää hyvältä :)

 5. Uuvana Says:

  Hyvää alkanutta vuotta sinulle Riitta, ja onnea kirjoittajan uralle,hieno juttu.
  Onneksi selvisit siitä Levin hulabaloosta,hengissä.
  Tervetuloa tänne stadiin hiihtämään, täällä on loistavat hiihtoladut.

 6. esteri Says:

  oi että, ihanaa riitta. uusi rovaniemi (minunkin mielestä sangen hyvä kaupunkilehti) tarvitsee sinua ja sinä uutta rovaniemeä. LOISTAVAA! Luottamusta uuteen hommaan ja Riittana elämiseen tänäkin vuonna. Tuppelasta Hyväksyntää monta sylillistä!

 7. karhusilta Says:

  Uuvana: Kiitos ja mukavaa vuotta 2011 sinullekin. Ihanaa tulla stadiin hiihtämään.
  Esteri: Kiitos lämpöisistä tuulahduksista sieltä Tuppelasta. Teillä oli mahtava vierailla! Paljon terveisiä!

 8. sari Says:

  Hei, tulipa tuossa TosiLappi lehdestä mieleeni, että oletkos menossa keväällä Hotelli Kilpikseen oppaaksi? Tuolla hotellin sivuilla näytti toisaalla lukevan, että olisi kiinni 24.3. asti ja toisaalla, että avaantuisi jo 18.3.? Jos olet menossa, niin tiedätkö, milloin avaantuu?

 9. karhusilta Says:

  Kyllä vain. Olen menossa keväällä unelmatyöhön tuntureiden keskelle Kilpikselle. Selvittelen avaamispäivää. Mitä, joko sait käsiisi uuden TosiLapin?

 10. sari Says:

  Moikka, valitettavasti en saanut TosiLappi lehteä, sinä tuossa aiemmin mainitsit, että teet lehteen juttuja, niin siitä mulle tuli mieleen Kilpis ja siksi kysyin keväästä. Ehkä nähdään taas keväällä, reissu vielä vähän suunnitteluvaiheessa… En edes tiedä, mistä lehteä saisi?

 11. Helena Says:

  Eilen tuli Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä. Jaksoin vaivoin katsoa sekoilun upeiden Saana-kuvausten takia, ja olihan siinä hotellin terassikin. Kilpis-kuume valtasi oitis. Siitä huolimatta pysähdyn tänä keväänä Äkäslompoloon ja ponnistelen Kukas-tunturille. Viimekeväiset hiihtoretkemme ovat kuitenkin vahvasti mielessäni. Ylitin silloin itseni, kun Sinä Riitta pidit vauhdin sopivana ja kannustit jaksamaan.

 12. karhusilta Says:

  Kuulin juuri, että TosiLappi ilmestyy Matkamessuilla ensi viikon torstaina. Kilpiksellä on mahtavaa nähdä tuttuja naamoja. Sitä oikein odottaa.
  Pekka ja Pätkä on vähän “höhlä” munkin mielestä, mutta tutut maisemat ja paikat kannustavat katsomaan. Helena - Tuipalin reissumme on minullakin vahvasti mielessä.

 13. maija Says:

  Hyvin selvitty Levistä! Ja onneksi olkoon kolumnistin paikasta, pääseeköhän niitä juttujasi lukemaan etelästä käsin mitenkään? TosiLappi lehti tulee varmasti mukaan matkamessuilta :) Mukavia hiihtelyjä!

 14. karhusilta Says:

  Sari: Kilpiksen hotelli avautuu 18.3.
  Maija: Hyvä kysymys - kuinka saisi luettua Uusi Rovaniemi-lehden kolumniani etelästä käsin? Tilatakin lehden voi maksua vastaan ilmaisjakelualueen ulkopuolella, mutta ehkä edullisempi ratkaisu on, että ilmoitat yhteystietosi minulle. Käyn nappaamassa ylimääräisen lehden kaupungilta ja postitan sinulle, jos tahdot.

 15. Jotunheim Says:

  Heipä täältäkin.

  Hyvä olkoon hiihtäjän hiihdellä ja kirjoittaa.
  Jokunen Salpausselän lenkki itselläkin takana.

  Ihan muuna elämyksenä suosittelen lämpimästi elokuvaa “Miesten vuoro”, jos et ole jo nähnyt.

  Jotunheim

 16. karhusilta Says:

  Kiitos vinkistä. “Miesten vuoro” laitetaan korvan taakse.

 17. sari Says:

  Hei Riitta, vihdoin ja viimein pääsin jättämään kommentteja. Kiitos Sinulle hotellin aukiolon selvittämisestä. Päädyimme muutamaa viikkoa myöhempään ajankohtaan, loma tilattu, Kilpparille, tottakai!

 18. karhusilta Says:

  Hyvä lomakohteen valinta! Näemme sitten, tervetuloa!