Pakkasin mukaani marjasankon, poimurin ja sieniastian. Ajattelin hakevani metsästä mustikoita talven varaksi ja sieniä herkutteluun. Varma paikka. Mitään en kuitenkaan löytänyt ja sekös sapetti, kun olen tottunut palaamaan saaliin kanssa. Minulla on pistämätön sienireseptikin: laitetaan pannulle yhtä paljon sieniä ja voita.

Muistin silmäilleeni edellisenä iltana naistenlehteä, jossa esiteltiin hätkähdyttävä esiliina. Esiliinan kankaassa hienostorouva istuu sohvalla kauniina. Valaiseva teksti kuuluu: “Queen of Fucking Everything”! Sain idean kuinka pääsisin sarjaan “Queen of Fucking Marjastus & Sienestys”.

Ajelin torille. Ostin rasian mustikoita, vadelmia ja kantarelleja. Kippasin ne omiin astioihini ja tungin muovirasiat roskikseen. Vautsi vau mikä saalis. Sitten istuin torikahvilassa munkkikahvilla kesätuulen hyväillessä ihanasti ihoa.

Kotona sisko ihmetteli miten olen löytänyt niin suuria mustikoita. Hän oikein mittasi suurimman mustikan halkaisijankin. Olisikohan pitänyt tyytyä tavalliseen mustikkaan pensasmustikan sijaan? Ja kantarelleja ei taida kasvaa Rovaniemen korkeudella. Suut makiaksi saatiin kuitenkin leipomastani marjapiirakasta ja paistetuista kantarelleista.