Olen päässyt onnellisesti Rovaniemelle. On se vaan niin helppoa asioida äidinkielellä ja kesä on kesä vaikka olisi viileätäkin, kun vain ymmärtää pukeutua säänmukaisesti! Vähän virnistellen voisin todeta, että elämä on nyt huoletonta. Ei työ-, asunto- eikä parisuhdehuolia, sillä näitä asioita ei elämääni juuri nyt kuulu. Etsiskelen majapaikastani käsin vuokra-asuntoa, tarkkailen työnäkymiä ja pidän silmäni auki muutenkin yöttömän yön valossa.

Olen halunnut löytää uudelleen kykyni nauttia elämästä. On aikaa kun viimeksi olen päässyt osallistumaan kaupungin rientoihin. Puoliksi pakotin itseni eilen kaupungin iltaan yllättyäkseni iloisesti. Vietin hauskan illan Rovaniemeläisbändin, Laskutelineen tahdittamana. “Tanssiessa unohtuu kaikki muu…”

Tänään kävin katsomassa Sirkus Finlandian esityksen: tarkkaan harkittu sekoitus valojen leikkiä, liikettä, musiikkia, taitavia temppuja, kauniita eläimiä jne. Kuinka hyvin kehonsa voikaan hallita ja kuinka yksinkertaisia asioita yhdistelemällä voidaan luoda mielenkiintoinen ohjelma! Tunnelma oli katossa, kun sekä lapset että aikuiset oli huomioitu. Nautin kovasti korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta. Käytännön järjestelyt sujuivat harkitun mutkattomasti yksityiskohtia myöten, esimerkiksi punaisen maton kokoamista miesjoukolla oli ilo katsella, kun jokainen tiesi tarkkaan tehtävänsä. Sujuisivatpa arjen askareet kotona yhtä näppärästi!
8 Kommenttia artikkeliin “Elämännautintoja”

 1. Helena Says:

  Naantalin-aurinkoiset onnittelut Sinulle sinne yöttömään yöhön valmistumisestasi! Paljon koit, paljon uurastit, paljolla rikastuit vaativassa koulutuksessasi.
  “Yhtä nuori kuin tänään et milloinkaan tule olemaan. Elämästäsi on jäljellä tulevaisuutesi.”
  Ihan kävin kuumana, kun kerroit meneväsi ruskaoppaaksi Kilpisjärvelle. Olisi hienoa nähdä tuo upea paikka syysväreissä. Mutta ei taida polveni kestää tunturilta alastuloa; suksilla on helpompi.
  Riitta, seuraan mielelläni kuulumisiasi edelleen. Jaksathan siis kirjoittaa ja muistathan, mitä neuvoin sinulle Tuipalin Hymykuopalla evästäessämme.
  Pysytään ruudulla!

 2. Uuvan Says:

  Hei Riitta!Lämpimät onnittelut Sinulle valmistumisestasi.Kovan urakan olet tehnyt ja hienoja kokemuksia rikkaampana saat taivaltaa kohti uusia elämyksiä.Mukava kuulla, että asetut rakkaalle synnyinseudulleni asumaan.Toivottavasti tulet viihtymään siellä.Vaara ja jokimaisemaa riittää ja tunturitkin ovat lähellä,ihana pohjoisen valo jota kyl kaipaa täällä etelässä.
  Oikein hyvää alkanutta kesää ja elämännautintoja!
  Kesäterveisin Uuvana

 3. karhusilta Says:

  Helena: Kiitos onnitteluista. Muistan kokeneen naisen elämänohjeesi Hymykuopassa kuin eilisen päivän ja pidän ohjeesi mielessä. Ruskan värit ovat upeita, olisi mukavaa nähdä sinut Kilpiksellä vaikka lyhyemmillä retkillä.

  Kirjoittaminen on tuntunut kankealta kaupungissa ollessa, mutta onhan täällä omat juttunsa ja kai niistäkin voi kirjoittaa.

 4. karhusilta Says:

  Uuvana: Kiitos! Rovaniemelle on mukava asettua monestakin syystä, uskon viihtyväni. Kaupungissa olo on erilaista kuin tuntureilla, opettelen vasta olemaan. Hyvää kesää!

 5. Helena Says:

  Riitta, kirjoita ainakin silloin, kun vaeltelet missä tahansa luonnossa, tunturilla, joen, järven, lammen rannalla ja teet tarkkoja havaintoja. Eniten juuri nämä asiat kiinnostavat minua. - Ostin Saana-nimisen rullakaihtimen. Tunturilta se näyttää, muttei suinkaan Saanalta. Lintuja lentelee kauniissa muodostelmassa ja kukkiakin on rinteillä. Kyllä sitä katsoessa voi unelmoida. - Olen miettinyt sitä täyttämäsi riekon katoamista. Jospa siihen sisältyy jotain, mitä et vielä tiedä. Jospa se aikansa seikkailtuaan palaa luoksesi ja tuo onnen tullessaan.

 6. karhusilta Says:

  Kiitos vinkistä Helena. Tämä selkeyttää ajatteluani.- Unelmointi on niin tärkeää elämässä! - Riekon katoamisella saattaa olla hyvinkin monenlaista merkitystä. Ainakin sain sen myötä harjoitella vihan ja pettymyksen tunteiden ilmaisua.

 7. saanalaku Says:

  Hienot sivut :-)
  Itsekkin olen käynyt Saana-tunturilla.
  Katsothan mun blogini, olisin kiitollinen.
  http://saanalaku.blogit.fi/

 8. karhusilta Says:

  Hei Saanalaku!
  Kiitos kehuista. Sinulla on myös hieno blogi ja kaunis koira.