“Onko tämä totta vai näenkö unta? Olenko tosiaan paikalla näissä postikorttimaisemissa?” Tällaisia ihania kommentteja olen saanut kuulla ensimmäisillä tunturiretkillä. Tunturihiihto yllättää monen myös rankkuudellaan. Nousu latua pitkin Saanan juurelle kysyy voimia aika lailla, mutta tarjoaa hulppeat maisemat. Riekon telaketjumaisia kävelyjälkiä näkyy paikoitellen koivikossa, kettu juoksenteli avotunturissa ja jäniksen “lumikenkäloikkia” risteilee siellä täällä. Maisema on hiljainen ja avara. Vastatuuli pakottaa vetämään hupun nyörit tiukalle, mutta suojaisassa paikassa tarkenee hyvin syödä eväitä.

Eilisen retken jälkeen työtoveri huomasi, että olen ruskettunut päivän aikana. Oikeanlainen varustautuminen on tärkeää. Levitän aamulla kasvoilleni hyvälaatuista aurinkovoidetta ja suojaan silmäni aurinkolaseilla. On mukava vaihtaa kesken hiihtoretken kuivat hanskat käteen.

Eilen hiihdimme umpihangessa Mallan luonnonpuistossa. Yöllä oli satanut lunta ja minä poljin latua edellä pehmeässä hangessa. Tuli hiki. Retken jälkeen painelin suoraa päätä päiväunille ennen kuin jaksoin saunoa. Oli upeaa seurata, kuinka moni hiihtäjä oivalsi retken hienouden. Siinä oli erähenkeä, valloituksen makua sekä yhteistä onnistumisen riemua. Me teimme sen!
5 Kommenttia artikkeliin “Ensimmäisten tunturiretkien tunnelmia”

 1. Paula Says:

  Hei,
  olen tutustunut näihin Sinun sivuihin, todella upeaa kerrontaa, aivan kuin olisi itse mukana tunturissa. Nyt pitäisi sitten itse päästä sinne tunturiin. Kun olet ollut oppaana Hotelli Kilpiksessä, niin voisitko vastata pariin hotelliin liittyvään kysymykseen, joihin en löytänyt tietoa hotelliketjun sivuilta? Jos ottaa tuon Tsahkal huoneiston pelkällä aamiaisella, niin voiko tuon puolihoito päivällisen ostaa paikanpäältä? Tuttavani kertoi sen olevan klo 17-19 päivittäin. Jos voi, niin mitähän se maksaa? Ei viitsisi maksaa turhasta etukäteen, jos vaikka jonain päivänä haluaisi hiihtää jonkin pitkän retken, ihan pimeän tuloon saakka. Toisena päivänä voisi sitten ottaa päivällisen a´la carte annoksen näyttivät aika arvokkailta, ainakin näin pätkätöiden tekijän kannalta. Ja toinen kysymys, onko 2-hengen Tsahkal-huoneistoissa TV? vai onko se vain isommissa huoneistoissa, tämä jäi vähän epäselväksi tuolla hotellin sivuilla. Jos voisit ja viitsisit vastata, niin olisin kiitollinen.

 2. Paula Says:

  Tulikohan tämä perille? mitäköhän tuo “kommenttisi odottaa hyväksyntää” tarkoittaa, pitäisikö minun tehdä jotain, en ymmärrä?

 3. karhusilta Says:

  Kiitos kannustavasta palautteesta. Kommentti tulee sivuille näkyviin vasta sitten, kun olen sen hyväksynyt. Näin vältytään asiattomilta kommenteilta.

  Soittelin samantien Kilpisjärven hotellipäällikkö Pisko Hemmolle. 2-hengen Tsahkal-huoneistoissa on TV, eikä siinä kaikki: lisäksi löytyy leivänpaahdin, mikroaaltouuni, sähköliesi ja hiustenkuivain.
  Puolihoitopäivällisen voi ostaa paikan päältä, mutta yksittäin ostettuna se tulee vähän kalliimmaksi kuin pakettiin kuuluvana. Jos haluaa vaihtaa puolihoitopäivällisen jonakin päivänä a la carteen, maksetusta ruoasta saa osittain hyvitystä. Tarkemmat hinnat selviävät vasta maaliskuussa hotellin auetessa, mutta Pisko arveli puolihoitopäivällisen hintahaarukaksi 18-20 euroa. Tervetuloa!

 4. paula Says:

  Hei, oikein paljon kiitoksia vastauksistasi, ne selvensivät paljon. Olisi kiva, jos nuo tiedot löytyisivät myös hotellin sivuilta täältä netistä, voisi olla iloa toisillekin, ihan näin vinkkinä. Tuo varaustilanteen katsominen tuntui myös jotenkin hankalalta tai sitten en osannut käyttää sitä tai sitten hotellilla oli lähes täyttä useimpina ajankohtina? Erikoinen nimi tällä hotellipäälliköllä, ei varmaankaan tule usein vastaan toista samannimistä? Hyvää vuodenvaihdetta! Ehkä näemme keväällä, jos olet vielä oppaana?

 5. karhusilta Says:

  Ole hyvä vain. Hotellipäällikön nimeä on ihmetelty moneen otteeseen :). Tulen keväällä hotellille oppaaksi, siis unelmatyöhön! Toivon tapaavani silloin sinutkin, tartu hihasta ja esittäydy!
  Hyvää Uutta Vuotta!