Kuinka mielenkiintoisia aikoja onkaan tulossa! Saan olla Suomen Lapissa maalis- ja huhtikuun. Kevättalvi tunturissa on parasta mitä tiedän.

Maaliskuussa harjoittelen työntekoa Pallastunturin luontokeskuksella. Kuvauksellisen kauniit Pallastunturit on valittu yhdeksi Suomen kansallismaisemista. Pallaksella on pitkät perinteet tunturiretkeilyssä. Ensimmäiset tunturihiihtokurssit järjestettiin jo 1930-luvun puolivälissä tomerien naisten toimesta. Olen katsellut hymyssä suin vanhaa filmiä tunturihiihtokurssilta. Innostus on tarttuvaa!

Tänä päivänä Pallasta pidetään pienenä ja persoonallisena laskettelukeskuksena tuntureiden keskellä. Siellä on loistavat mahdollisuudet laskettelun lisäksi harrastaa telemarkia sekä hiihtää laduilla tai tuntureissa.

Metsähallituksen hallinnoimat kansallispuistot ja luontokeskukset ovat aarreaittoja retkeilijöille. Tuntuu hienolta, että monia palveluita tarjotaan maksutta kuten autiotuvissa yöpymistä ja upeasti toteutettuja näyttelyitä. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston pohjoispäässä on suosittu 55 km:n mittainen Hetta - Pallas -reitti. Oikein polttelee päästä taivaltamaan se jossakin vaiheessa. On niin monta “mansikkapaikkaa” kokematta.

Pallakselle halutaan ja ei haluta lisää retkeilijöitä. Kansallispuiston alueella sijaitsevan hotellin laajentamissuunnitelmista väännetään kättä eduskuntaa myöten.