Taas on rinkka pakattuna! Aion hengailla vähän aikaa Rovaniemellä ja sitten matkaan Kilpparille kesäksi. Viisi viikkoa kuluu varmasti nopeasti yöttömässä yössä. Otsalampun voinee jättää hyvällä syyllä kotiin…

Yritämme ystävättären kanssa valloittaa Kilpisjärvelle niin kauniisti näkyvän Paraksen. Niin monella hiihtoretkellä olemme katselleet ihaillen Norjan suuntaan Paraksen hainevää. Olisi mukavaa kertoa, että olen käynyt terävällä huipulla.

Kesääni kuuluu myös työharjoittelua Metsähallituksen leivissä Kilpparilla; Luontotalolla ja maastossa.

Lisäksi monivuotinen haaveeni toteutuu, sillä osallistun tunturikasvikurssille. Käsivarren suurtuntureilla kasvaa kymmeniä sellaisia kasveja, joita ei tavata muualla Suomessa. Selailen uutta Suomen tunturikasvio -kirjaa innokkaasti ja maistelen kasvien nimiä kuten sielikkö, varpio, uuvana, kultarikko jne. Monet nimet ovat mielestäni ruotsiksi helpompia opetella ja hyvä niin, sillä aion välittää oppimaani eteenpäin kurssikavereilleni Ruotsissa.

Joo… odotan kesää innolla. Saa nähdä tuleeko paljon tiuriaisia. Ai mitä? Saamelainen käyttää pienistä lentävistä kiusanhengistä nimitystä tiuriaiset.
2 Kommenttia artikkeliin “Kohti kesää Kilpisjärvelle!”

 1. Anne Says:

  Hei Riitta.
  Olen silloin tällöin seuraillut blogiasi ja nyt oli aivan pakko lähettää sinulle terveisiä, sillä minulla on myös ikävä Kilpisjärvelle. On ihana ajatella että saat olla siellä keskikesällä, jolloin kaikki ihmeelliset kukat ovat loistossaan. Vaellus Parakselle tulee varmasti myös olemaan kokemus. Voin kuvitella mielessäni ne laajat maisemat, ei ole mitään esteitä katsella kauas.

  Minun alkukesä on sujunut hyvin paljon töitä urakoiden. Olen istunut tietokoneen ääressä järjestellen ihmisten syksyn sijoituksia, mutta nyt se homma on valmis ja kesällä voin keskittyä muuhun eli lähtemään ajoissa pois töistä. Pihalleni en vielä ole istuttanut kesäkukkia, mutta tänään olen aikeissa hankkia pelargonioita, samettiruusuja, lobelioita, muratteja. Mutta mokomat kotilot rajoittavat puutarhainnostusta. Ne syövät ihan kaiken. Eilen poimin niitä pussiin 90 kpl. Työkaveri neuvoi hyvän kotilopyydyksen: pihani reunat ovat täynnä vesimelonin kuoria joilla houkuttelen kotiloita kerättäväksi.

  Kesäterveisin Anne. Ja nauti Kilpparista. Minä pääsen sinne elokuussa. Meidän suunnitelmissa on laskea inkkarilla Könkämäenoa mahdollisesti Markkinaan saakka.

 2. karhusilta Says:

  Hei Anne: Onpa ne kotilot viheliäisiä! Toivottavasti kaupunkikanit eivät löydä puutarhaasi. Kävin Helsingissä pikaisesti ja nautin kovasti vanhasta kotikaupungista turistin silmin katsottuna. Nyt taas jaksan juoksennella pitkin tuntureita, kun sain ladata akkuja vanhojen ystävien kanssa. Muuten, kehuttu luonnonhistoriallinen museo on loistopaikka! Suosittelen!
  Nyt nokka kohti Kilpisjärveä…