Palaan vielä mäenlaskuviikon hauskimpaan osioon eli lapsiin. Teimme erilaisia harjoituksia leikin muodossa. Kerron joistakin, koska ne olivat niin mukavia ja niitä voi kuka tahansa hyödyntää. Lapsille ei kerrota leikin tarkoitusta vaan pidetään hauskaa yhdessä. Useimmissa harjoituksissa sauvat kannattaa jättää pois.

Tutustuminen ja lämmittely: Asetutaan ilman suksia ja sauvoja piiriin kyykkyyn. Kukin esittäytyy vuorollaan nousten pystyyn tyyliin: “Hei, minä olen Riitta.” Sitten toiset hyppäävät seisomaan ja sanovat: “Hei Riitta!” Palataan alas ja jatketaan kierrosta.

Tasapaino: Sauvat mukana. Kukin menee pehmeälle lumelle ja tekee suksilla tähden siten, että suksien kannat (tai kärjet) ovat tähden keskipisteenä.

Lämmittely ja tasapaino: Kaksi joukkuetta jonossa vierekkäin suksilla (ei sauvoja). Asetetaan sauva pienen matkan päähän kummankin jonon eteen. Joukkueet kiertävät sauvan viestinä. Voidaan toteuttaa liikkumalla suksilla etu- tai takaperin ryhmän taitojen mukaan.

Auraus aura-autoleikillä : Asetetaan sauvoja rinteeseen jonoon. Kaikki asettuvat ylimmän sauvan lähelle. Ohjaaja näyttää ensin, oltava tosissaan! Auton käynnistys toisella kädellä ja suusta pörinää. Sukset koko ajan aurausasennossa pujotellaan lyhyt rata ja pysäytetään alimman sauvan kohdalle, jossa auto tankataan. Kukin laskee vuorollaan.

Pujottelu sukset vierekkäin ralliauto-leikillä: Kuten edellä, mutta vauhtia ja ääntä lisää. Sukset ovat vierekkäin, jotta päästään rallivauhtiin.

Tasapaino ja tekniikka Spagetti ja lihapulla-harjoituksella: Lasketaan mäkeä jonossa ohjaajan perässä. Suoraan laskiessa nostetaan kädet ylös ja huudetaan: “Spagettia!” . Käännöksessä mennään kyykkyyn ja huudetaan “Lihapullia!”. Pulivälissä rinnettä pysähdytään ja ohjaaja kysyy: “Mitä ruuasta puuttuu?” (ketsuppia) Sitten jatketaan laskemista siten, että lisätään vielä kaatuminen, jolloin huudetaan: “Ketsuppia!”