Poden flunssaa jo toistamiseen. Harmittaa. Hyvät hiihtokelit menevät hukkaan, kävelykin hengästyttää. Tiedän, että kohtalotovereita riittää. Astelin apteekkiin kysymään, kuinka “röörit” saadaan auki. Olin unohtanut nenänhuuhtelukannun käytön. Se nopeuttaa paranemista. Kuinka sitä välillä unohtaa tuttuja asioita ja löytää ne sitten uudestaan?

Nyt vähän kaduttaa, että hyvin alkanut avantouintiharrastus lopahti. Äkäslompolossa avannolle pääsee vain kerran viikossa. Se on liian harvoin, varsinkin kun joitakin kertoja on jäänyt väliin työkiireiden takia. Tottumus kylmään veteen on kadonnut, samoin hyvät vaikutukset. Toki voin aloittaa harrastuksen uudestaan parannuttuani ja palattuani Rovaniemelle. Kilpisjärvellä sitten pääsen avantoon vaikka päivittäin.

Kävin kotona, ehdin viipyä Rovaniemellä reilun viikon ajan. Olipa ihana nukkua omassa vuoteessa. Hiihdin metsäsuksilla pari lenkkiä ennen uutta flunssaa. Metsäsuksilla liikkuminen on hauskaa ja kehoa lämmittävää. Luin lehdestä, että huippuhiihtäjät treenasivat kovilla pakkasilla metsäsuksilla.

Parasta kuitenkin oli siskonpoikien tapaaminen! Lapsista pursuaa elämäniloa ja energiaa, kiintymys on käsinkosketeltavaa. Esikoululainen kävi luonani yökylässä. Olen iloinen siitä, että Niilo haluaa maalata luonani. Saan innostaa kuvataiteiden ja käsillä tekemisen pariin.

Viivyn Ylläksellä vielä pari viikkoa, sitten kotiin Rovaniemelle hetkiseksi ennen Kilpisjärvelle lähtöä. Suunnitelmia on siitäkin eteenpäin aina syksyyn asti. Kesän aion työskennellä ulkosaaristossa Suomen eteläisimmässä asutussa paikassa, Bengtskärin majakalla. Tuntureiden ja ulkosaariston luonnon sanotaan muistuttavan toisiaan. Menen tarkistamaan asian henkilökohtaisesti! Odotan sileitä kallioita varpaiden alle ja raikasta meri-ilmaa makoisien unien tuojaksi.
11 Kommenttia artikkeliin “Loppusuora Ylläksellä”

 1. Antero Says:

  Vietät Riitta näköjään sen verran liikkuvaa elämää, että tuo edellisen blogipäivityksen otsikko lienee sinulla paikallaan enemmän kuin kenelläkään muulla. Rovaniemen kotonaoloaikasi jää aika lyhyeksi vuoden aikana mutta eipähän ainakaan pääse sammal kasvamaan kantapäähäsi. Jatkatko majakaltakin käsin UR:n kolumnejasi?

 2. karhusilta Says:

  Ilman muuta jatkan kirjoittamista niin UR:än kuin tähän blogiinkin, missä sitten olenkin. Kirjoittaessa sielu pysyy mukana. Toivottavasti sinä Antero jatkat blogini aktiivisena seuraajana myös majakalla ollessani.

 3. Antero Says:

  Hei Riitta, siis lupaat kirjoittaa sekä UR:ään että blogiisi niin minä lupaan seurata aktiivisesti niitä molempia ;-)
  It´s a deal!

 4. esteri Says:

  hei riitta!
  kuulostaa ihanalta, mielenkiintoiselta parilta, myöski vastakohilta, nuo bengtskär ja kilppari. Tunnen iloa siitä, että teet sitä, mitä sinun sydämesi sanoo. ja nostan pipoa, rutistan lämpimästi. meen 10 viikoksi kilpparille, joko silloin olet siellä? Kevätriemua sinulle toivotellen!

 5. karhusilta Says:

  Kiitos Esteri. Olen viikolla 10 vielä Ylläksellä. Loppuviikosta silloin Rovaniemellä Vedic Art kakkososalla vapauttamassa omaa sisäistä kuvataiteilijaa. Sitä olen odottanut pitkään. Hauskaa Kilpparia ja kevättä!

 6. sari Says:

  Hei Riitta!
  Sulla jo viimeinen viikko menossa, tuntuu, että ihan äsken kerroit, että jäät sinne vielä pariksi kuukaudeksi. Varmasti kova tohina ja töitä riittämiin, kun hiihtolomaviikot meneillään? Yritä jaksaa.
  Kuukauden päästä olet jo Kilpparilla, onko opaskaveri jo tiedossa?
  Sun työ on kyllä todella monipuolista ja ympäri Suomen maata tapahtuvaa, kuinka keksitkin näitä upeita paikkoja? Varmasti upea kesä tulossa, viime kesä Kilpparilla ja nyt tulevana aivan toisella puolella Suomea.

 7. karhusilta Says:

  Hei Sari!
  Olen ollut viime aikoina sitkeästi sairaana. Jo toinen antibioottikuuri yhteen soittoon. Vuodelepoa. Odotan kyllä jo omaan kotiin pääsyä. Kimppakämpässä ilmeisesti homeongelmaa, lääkärikin tiesi tilanteen.

  Väkeä nyt tosiaan on liikkeellä hiihtolomien aikaan. Kilpikselle saan uuden naispuolisen opaskaverin. En tunne häntä entuudestaan.

  Totta, nyt löytyy kivoja suunnitelmia tulevalle!

 8. sari Says:

  Heippa!
  Toivotaan, että omaan puhtaaseen kotiin pääsy tervehdyttää sinut. Ja pääset taas nauttimaan keväthangista.
  Nyt muistin käydä lukemassa kolumnisi ja siitä tulikin mieleen, että yritin eilen illalla tähystellä taivaalle, kun uutisissa kerrottiin revontulien näkyvän jopa etelässä, ei näkynyt. Ehkä tänä iltana?

 9. karhusilta Says:

  Omassa kodissa nukuttu yö takana. Välillä havahduin hereille ja ajattelin: “Ihanaa olla omassa kodissa!” Ehkä tukkoinen olo pian helpottaa.
  Nyt kannattaa kytätä revontulia. Ne osuvat ennen pitkää kohdalle.

 10. sari Says:

  Moikka!
  Toivottavasti olet jo toipunut flunssasta? Itse tässä kuulostelen, ettei vain flunssa olisi tulossa? Toivottavasti ei, kun viikon päästä olin pohjoseen lähtö edessä!!
  Oletko ollut Kilpparin ystäviesi kanssa yhteyksissä lähiaikoin? Onkohan Haltille vievä risureitti jo saatu merkattua? Eli onkohan lunta jo tarpeeksi? Vaellusturinoissa ovat valitelleet, että aika vähän olisi vieläkin lunta siellä seudulla.

 11. karhusilta Says:

  Hei Sari,
  Kiitos, olen toipunut hyvin ja hiihdellyt pitkiä lenkkejä. Odotan jo innolla Kilpiksen keikkaa. Aloitan työt hotellilla 26.3. suksien huollolla ym. valmistelutehtävillä. En tiedä lumitilanteesta tuntureilla, ilmatieteenlaitoksen mukaan kylällä lumen syvyys on 68 cm. Se kuulostaa lupaavalta. Asiaahan voisi tiedustella Luontotalolta. Tulethan juttelemaan hotellilla kanssani, jos ollaan Kilpiksellä samaan aikaan. Hyvää vaellusta upeissa tunturimaisemissa.