Olen kypsytellyt pitkään yhtä ideaa ja nyt “hautomosta” alkaa löytyä sanoja ja kuvia. Olen kuin pieni lapsi salaisuutensa kanssa: intoa täynnä ja pakko päästä kertomaan asiasta (ennen aikojaan). Haaveena on saada aikaan jonkinlainen tunturitarina kuvituksen kanssa. Tarinan pohjan olen jo muotoillut, kuvitukseen toivon saavani apua. Päähenkilöille on löytynyt hauskat nimet ja he alkavat syntyä myös ulkoisesti eli piirroksina.

Kuvailisin tarinaa näin: kertomus rakkaudesta luontoon, luonnon parantavasta voimasta ja elämänilon löytämisestä. Huimia seikkailuja Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Pystyn kokoamaan satuun elämänkokemuksiani ja tunturiseikkailuja mielikuvituksen mahtavaa voimaa unohtamatta.

Kirjoittamista oppii kuulema kirjoittamalla ja lukemalla. Olen saanut harjoitella kirjoittamista blogissa kohta kaksi vuotta ja olen kiitollinen saamastani kannustavasta palautteesta. Aiemmat pöytälaatikkokirjoitukseni ovat kuivuneet kasaan, kun niistä on tullut palautetta ainoastaan omassa päässä asuvalta Ankaralta Kriitikolta.  Minulla on ollut jonkinlainen sisäinen palo julkaista blogissa kirjoituksiani ja se tarve on voittanut sisäisen kriitikon äänen.

Minua pyydettiin kirjoittamaan lehtiartikkeli ja sitten toinen ja kolmas ja … Näin olen ottanut ensimmäisiä askeleita ammatilliseen kirjoittamiseen. Tuntuu hyvältä luoda, saada aikaan jotakin uutta maailmaan. Jotakin, josta itsekään ei tiedä etukäteen.
6 Kommenttia artikkeliin “Muikeita suunnitelmia”

 1. Uuvan Says:

  Hei Riitta! Onnittelut Muikeista suunnitelmistasi! Ihanaa, että olet ajatellut jatkaa kirjoittamistasi.Kirjoituksiasi ja kuvauksiasi on todella kiva lukea,osaat kuvata asiat niin elävästi,jotta joka kerta on sellainen tunne , että olisi saanut olla itse mukana.Yhdyn edellisiin kommentteihin. Ethän katoa mihinkään!
  Mukavia ja varmaan haikeitakin loppupäiviä opiskeluun.

  Kesäterveisin Uuvana

 2. karhusilta Says:

  Hei Uuvana! Oi kiitos kovasti, lupaan kirjoittaa jatkossakin.

  Tunteet ovat pinnassa näin opiskelun loppuhetkillä.
  Mukavaa kesää!

 3. Päivi Says:

  Hei Riitta! Mahtava juttu ja vielä mahtavammaksi sen tekee se, että olethan tulossa heinäkuun Veda-kurssille. Sieltä saat superpotkun kirjan kirjoittamiseen. Kuka ties myös kuvittamiseen. :-)

 4. karhusilta Says:

  Uskoa, tahtoa ja superpotkuakin tarvitaan ennen kuin haaveesta tulee totta. Olen ottanut vasta ensimmäisen pienen askeleen kirjan suuntaan.

 5. sari Says:

  Hei, posti toi pari päivää sitten kotiin uusimman Suksee -lehden ja siinä oli kirjoittamasi artikkeli Kolmen valtakunnan rajapyykille retkestä. Luin myös edellisen, talvisen Sukseessa olleen artikkelin. Onko tuo kolmas artikkeli ollut jossain muussa lehdessä vai vasta tulossa? Jos jo ilmestynyt, niin olisi mukava lukea sekin. Kun ei ole tuntureilla, niin voi ainakin lukea niistä ja haaveilla..

 6. karhusilta Says:

  Oletpa ollut tarkkana! Kolmas juttu, kolumni Kilpisjärvestä on tulossa kesällä ilmestyvään Lomapiste-lehteen, “myynnissä 1.500 Lehtipisteessä (R-kioskit, Prismat, Citymarketit) elokuuhun saakka”! Aivan uusi lehti minullekin…