Lumi on kaunista. Lunta olisi vaikea kuvailla ihmiselle, joka ei ole sitä kokenut. Sillä on niin monta olomuotoa. Eilen riippakoivujen oksat olivat valkohuurteiset. Ilmassa oli hyytävää kosteutta ja kylmyyttä. Tänään näyttää erilaiselta: pehmeä lumi pyöristää luonnossa muotoja ja pihoilta työnnetyt lumikinokset nousevat jo parin kolmen metrin korkeuteen. Joulutapahtumassa lunta hyödynnettiin viehättävällä tavalla. Kullakin lapsiryhmällä oli oma lumikasansa, jota he saivat muotoilla ja koristella. Jäälyhtyjä, ulkotulia, vesiväriä, porrastuksia, luolia… Mikä luova materiaali! Täällä on nyt oikea talvi ja potkukelkka on tavallinen kulkuneuvo.

Ensi viikko opiskellaan mäenlaskua Tärnabyn kuuluisissa rinteissä. Minua kyllä jännittää niin isot mäet - olen tottumaton laskettelusuksiin. Anja- ja Ingemarmäet ovat aloittelijalle melkoisia haasteita.

Mikä herkullinen joulun tuoksu levisikään rappukäytävään asti, kun leivoin banaanimauste- ja suklaakakkua. Aiomme juhlia Tärnabyssä synttäreitäni etukäteen, kun minä olen syntynyt harmillisesti joulunaattona.
3 Kommenttia artikkeliin “Paljon puhdasta pehmeää lunta”

 1. aikku Says:

  Tervehdys pitkästä aikaa,

  Täällä meillä kävi talvi ja viipyi muutaman päivän. Nyt olen jo tottunut tähän harmaaseen vesisateiseen syksyyn tai talveen. En tiedä, osaanko odottaa oikeaa talvea enää, kun se ei meinaa millään tulla.
  Mukava seurata kurssiasi, vaikka en ihan osaa kuvitella, minkälaista teillä siellä on.
  Rupesin harkitsemaan liittymistä Svenska Turistföreningenin jäseneksi, jos heillä on mielenkiintoiset jäsenlehdet. Olen joskus ollut den Norska Turistföreningenin jäsen - en voi moittia heidänkään julkaisujaan. Ja ne miehitetyt tunturimajat!! Enpä tiedä viihtyisempiä majoja kuin juuri nuo Norjan tunturimajat. Jotenkin Suomen Ladun meininki hieman “tökkii”, jos vertaan sitä norjalaisten puuhiin.
  Selkäsi tuntuu jo kestävän hyvin - hienoa!

  Lumista joulukuuta!

  t. aikku

 2. A&M Says:

  Hei Riitta

  Elän hengessä mukana kaikki kokemuksesi. Voisitko kirjoittaa useammin? Odotan joka päivä jatkoa kertomukseen. Sinulla ja tunne ja sana hallussa.
  t. Arja ja Make

 3. karhusilta Says:

  A&M:lle: Kiitos. Hyvää kannattaa odottaa! Joskus kyllä pidättelen itseäni, etten kirjoittaisi koko ajan. Ehkä turhaan…

  Aikulle: Selkäni voi vallan mainiosti. Haluan tutustua ruotsalaisiin ja norjalaisiin eräkämppiin. Ainakin näkemissäni valokuvissa ruotsalaisten majoissa on harkittu yksityiskohtia kuten maalin käyttöä. Tärkeintä toki retkillä on saada lämmin suoja ja paikka valmistaa ruokaa, mutta ihminen kaipaa muutakin. Eikä se välttämättä maksa enempää.