Kiinostaisiko lähteä vaeltamaan opastetusti Suomen, Ruotsin ja Norjan puolelle? Olen lupautunut toiseksi vetäjäksi Ounasvaaran Ladun järjestämälle vaellukselle Paras-Pältsa-Tuipali 6.-9.8.2011. Sään salliessa käymme ihailemassa maisemia Paraksen huipulta ja kirjoitamme nimemme siellä olevaan vihkoon. Jokaisena päivänä taivalletaan erilaisessa maastossa. Aloitamme vaelluksen Paraksen takaa Signadalenista. Reitti jatkuu Gappohyttanin kautta Pältsastuganille ja edelleen Tuipalin yli Kuohkimajärvelle ja lopulta Malla-laivalla Kilpisjärven yli.

Yövymme omissa teltoissa tai osittain mahdollisesti tuvissa, omat sapuskat. Ilmoittautuminen on alkanut ja hinta on niin pieni, etten semmoisesta ole ennen kuullutkaan, mutta tämähän on yhdistys- eikä liiketoimintaa. Eli siis reissu maksaa 40 €/hlö tai OuLan jäsenet vielä vähemmän (20 €). Hienoa Ounasvaaran Latu! Ilmoittautua voi minulle sähköpostitse (riitta.karhusilta(ät)kolumbus.fi)

Vaelluksen ennakkopalaverista ja kuljetuksista sovitaan myöhemmin erikseen. Ai niin, mukaan otetaan 12 henkilöä ja ensimmäiset ovat jo ilmoittautuneet.

Kesääni kuuluu muitakin mukavia tunturihenkisiä suunnitelmia. Tänä kesänä pääsen lopultakin osallistumaan pitkään haaveilemalleni tunturilintukurssille. Meitä kokoontuu Kiilopäälle viikoksi parikymmentä innokasta kurssilaista lintuja tiiraamaan. Aiemmissa opinnoissani tunturilinnut ovat jääneet liian vähälle huomiolle, mutta nyt tilanteeseen tulee helpotusta. Tänä kesänä sopuleiden runsastuessa petolintujakin saattaa nähdä hyvin.

Ja sitten vielä saan viettää suurimman osan kesästä tunturimaisemissa. Menen Kilpisjärven Hotellille töihin kesäksi ja syksyksi. Oppaan töitä löytyy vasta ruskan aikaan, muutoin auttelen Hotellin töissä tarpeen mukaan salilla ja siivouksessa.

Kummallista, minulla on niin ikävä hiihtämistä. Nautin toki luonnon vihertymisestä ja lintujen viserryksestä, mutta silti kaipaan hiihtoa. Ehkä ajoitan Kilpikselle lähdön niin, että ehdin juhannuksena järjestettäviin hiihtokilpailuihin Saanan pohjoisrinteellä.
Yksi kommentti artikkeliin “Paraksen vaellukselle oppaaksi ja muita suunnitelmia”

  1. sari Says:

    Hei Riitta, pitkästä aikaa terveisiä täältä etelämpää! Kävin täällä aika usein viime kuussa katsomassa, josko olisi Kilpparin retkistä juttuja, mutta viime aikoina ollut aika kiirettä. Sun kesäsuunnitelmat kuulostavat todella mahtavilta, ihan kateeksi käy. Olen hengessä mukana, odottaen sun juttuja tänne. Olisi kiva itsekin tuntea tunturin lintuja, jotteivat kaikki olisi vain pelkästään lintuja, vaikka nimeä. Tunturikukkia pitäisi kerrata, nimet häviävät niin nopeasti mielestä. Noissa Paraksen ja Pältsan maisemissa itsekin olin kolme vuotta sitten, mahtavia olivat maisemat, kun vaan sää niiden näkemisen salli. Tänä kesänä ehkä Ruotsin puolelle (Sarek), suunnitteilla vielä. Mutta miten sitä jaksaisikaan, jos ei aina olisi suunnitteilla uusi retki tunturiin…