Voihan vesi! Tarkistin juuri sääennusteen Sarekiin ja pahalta näyttää. Norjan yr.no ennustaa yhtenäistä sadetta viikoksi vaellusajankohtana. Jaa… märkänä ja kylmissään olo kaukana asutuksesta voi olla yhtä helvettiä. Nyt iskee paniikki tai ainakin perusteellinen pohdinta! Lämpötila keikkuu ennusteen mukaan välillä +6 - +11 astetta. Tämä saa miettimään vielä kenkävalintaa uudestaan. Olisiko järkevää lähteä suosiolla kumisaappailla liikenteeseen? Vaelluskengät kastuvat läpimäriksi kuitenkin. Tosin en ole ennen vaeltanut kumisaappailla, joten en tiedä, mitä jalkani siitä pitävät. Voisin teipata jalat varmuuden vuoksi jo kotona ja varata vaihtovillasukkia mukaan. Ostin viimesyksynä hyvän oloiset saappaat: LaCrosse 800 Thinsulate. Pohja on jäykkä ja varsi korkea, joten osa kahluusta voisi sujua saappaissa ilman kummempia temppuja. Kahluupaikat voivat tosin tulvia vettä pitkän sadekauden aikana, kun jokiin kerääntyy vettä isoilta alueilta. Jos jollakin on mielipide asiaan, otan sen ilolla vastaan.
5 Kommenttia artikkeliin “Pelkkää sadetta luvassa Sarekiin”

 1. Kari Says:

  Hei Riitta,
  mentäessä maastoon, kumisaapas ei milloinkaan ole väärä valinta. Itse kiristän usein saappaan vartta muutamalla teippikierroksella nilkan kohdalta. Se vähentää kantapään edestakaista liikettä (vähentää hankausta) ja tukevoittaa nilkkaa epätasaisessa maastossa.

 2. karhusilta Says:

  Hei Kari,
  Tuota en olisi hoksannut, kiitos. Siis ilmastointiteipillä, oletan… Aion kokeilla ehdotustasi ja otan vielä sauvat mukaan tuomaan tasapainoa.

 3. Tony Says:

  Hei!
  Joskus olen joenylituksessä vetänyt sadelahkeet tai -housut kumisaappaiden päälle. Virtaavan joen paine puristaa lahkeen tiiviisti saappaanvartta vasten eikä vesi mennyt saappaaseen. Tämänhän voit vaikka testata etukäteen. Hauskaa vaellusta ja terkuin.

 4. karhusilta Says:

  Tony: Pääsin lukemaan vinkkisi vasta reissun jälkeen. Minulla oli mukana sappaat ja sadelahkeet, mutta en tajunnut käyttää niitä joen ylityksissä. Olisin säästynyt paljolta. Mutta, oppimassahan tässä ollaan. Kerro terveisiä sinne päin!

 5. Ruska Says:

  Erinomaisia vinkkejä löytyi täältä. Kiitokset Karille ja Tonylle.
  Tähän asti olen minäkin kulkenut vaelluskengillä (+ gore-säärystimillä), mutta ehkä kumpparivaellus tulee vielä eteen.
  Täytyypä testailla uusien sadelahkeitani. Ja kokeilla puolukkareissulla kumpparin varren kiristämistä, vaikka irtohihnalla :)