Ruotsalaiset osaavat juhlinnan jalon taidon. Kauniisti katetun pöydän ääressä herkuttelimme ravuilla ja lauloimme rapujuhliin liittyviä lauluja, jotka päättyvät aina snapsilasin iloiseen kohottamiseen. Hieno perinne! Samalla juhlimme kahden kurssilaisen synttäreitä. Jokainen kantoi kortensa kekoon juhlan onnistumiseksi.

Juhlaan valmistautuessa kävin ensimmäistä kertaa Systembolagetissa hakemassa asiaankuuluvia juomia. Olin jo alkanut huolestua, saanko ollenkaan aikaiseksi kahden vuoden aikana käydä pitkäripaisessa. Juhliminen jatkui myöhemmin paikallisessa ravintolassa tanssien ja seurustellen. On mukavaa kuulua joukkoon, iloita yhdessä.

Huomenaamulla lähdemme Sarekiin. Sääennusteet muuttuvat koko ajan, tällä kertaa onneksi parempaan suuntaan. Kenties pääsemme nauttimaan auringosta sadepäivien lomassa.
3 Kommenttia artikkeliin “Rapujuhlat”

 1. maija Says:

  Loysin taas blogisi ja oli mukava lukea kuulumisia :) toivottavasti saa suosi Sarekissa ja kengat pysyivat kuivina. Kesa Kilpisjarvella kuullosti mahtavalta, olen itse kaivannut kirkasta vetta ja avointa maisemaa…vaikka loytyy sita Norjastakin, kun vain ensin kiipeaa sinne tunturiin. Mukavaa syksynjatkoa, ehka nahdaan 30vee juhlissa!

 2. jotunheim Says:

  Hei.
  Itselläni on todellakin kokemus vaeltamisesta Sarekissa,sateisen viikon ajan.Vaelluskengät olivat jokaisella märkinä, merkistä riippumatta ja mm. huiputukseen varattu aika tuhlautui jokien ylityspaikkojen etsimiseen. Kylmyys ei kuitenkaan haitannut eikä retkestä jäänyt erityisen negatiivista kuvaa.
  Hirviä emme kylläkään nähneet, mutta pudonneita sarvia (enimmäkseen porojen) löytyi paljon, harva niitä malttoi jättää keräämättä.
  Tunturisopuleita oli runsaasti myöskin, joskin ne ovat kovin vikkeliä kuvattavia.
  Jalkinevalintana saappaat ja ylityksiin
  nopeasti kuivuvat sandaalit olisivat itselleni olleet silloin OK. Vaeltamamme maasto oli aika vihreää ja tasaista, mutta vaivaispajukko hankalaa.
  Ylityksissä rannelenkillä varustettu harjanvarsi oli oikein hyvä.
  Hyviä kelejä.
  J.

 3. karhusilta Says:

  Maija: Toivottavasti nähdään juhlissa!

  Jotunheim: Sarek on sateistaan kuuluisa paikka, eikä suotta. Saimme osamme. Harjanvarsi on kevyt, kestävä ja tarpeeksi pitkä. Mitä arjen luovuutta! Tavallisista sauvoista oli paljon hyötyä, mutta pitkän sauvan kanssa voisi hypätä paremmin.