Viikko istuttiin sisällä käsittelemässä ryhmän johtamista, toinen viikko on edessä. Pari tomeraa tunturipelastustaitoista naista piti meitä kynsissään monenlaisilla harjoituksilla. Posket punaisina laitoimme itseämme likoon. Ulkopuolelta ostetut kouluttajat suunnittelevat yleensä opetuksensa monipuolisesti ja asiantuntevasti. Se herättää kunnioitusta.

Olen iloinen siitä, että osaan arvostaa elämän perusasioita kuten monipuolista ravintoa, luontoa, ulkoilua, hyvin nukuttua yötä ja uuden oppimista. Toivon rohkaistuvani ryhmän jäsenenä ja esiintymisessä. Uskallan toivoa elämän kumppanin löytämistä ja olen päättänyt pitää silmäni auki.

Kurssimme henkeen kuuluu terveelliset elämäntavat; treenaaminen yhtenä osana sitä. Siinä imussa olen itsekin päässyt hyvään alkuun. Syvät vatsalihakset ovat löytyneet ja vahvistuneet, selkä kestää luonnossa liikkumista. Olen saanut nauttia retkiluistelusta kolmena viikonloppuna monenlaisissa olosuhteissa: peilikirkkaalla teräsjäällä, sateen jälkeen vettä lainehtivalla jäällä ja vastasataneella pakkaslumisella jäällä. Kehoni on varsin kankea - olen laiska venyttelemään. Infrapunasauna tuntuu auttavan jonkin verran. Hieronta olisi paikallaan, mutta ei mahdu opiskelijan budjettiin.

Kokeilin hieman seinäkiipeilyä ja pidin siitä. Lapsena olin notkea, rohkea ja vahva kiipeilemään puissa, köysissä ja maatilan huoltorakennuksissa. Ahtaiden kiipeilykenkien hankinta polttelee, jotta pääsen maistelemaan oikeasti tätä lajia. Voin vain kuvitella, kuinka jännää on kiipeillä kesällä luonnossa.
3 Kommenttia artikkeliin “Teoriaviikko”

 1. jotunheim Says:

  Hei.
  Täällä eletään vain tyypillistä kaupunkisyksyä.
  Aamulla oli vähän sohjoa tiellä ja
  lunta katoilla, nyt lumi on häipynyt mutta ilma kylmenee.
  On hieman välikausi liikkumiseen,
  hiihtämään ei vielä pääse pitkään aikaan
  ja juoksuun ei tunnu iltaisin olevan aikaa.
  Laskettelurinne aukeaa mahdollisesti jo
  viikon päästä, mutta varusteet ovat
  maalla jonne on tarkoitus ajaa vasta
  jouluksi.
  No joulun lahjojen suunnittelu on kuitenkin ollut haasteellista. Viime kesän juhlista on ollut kuvamateriaalia
  tehdä powerpoint- esityksiä, joihin musiikin valinta ja sanoituksen synkronointi kuviin on opettanut paljon.
  Lisäksi kansikuvien sommittelu lahjalevyihin on ollut kiinnostavaa.

  Joulumieltä sinnekin. J

 2. metsämarja Says:

  Terve kiipeilymäihiäisen purema!

  Eikö tunnukin hienolta, kun lapsuuden ilot ovat taas ulottuvilla.Täällä etelässäkin voi hyppiä ja pomppia polvenkorkuisissa lumikinoksissa. Työmatkalla laskin persmäkeä, siis jalat menivät kantturan alta.
  Ikkunasta ulos katsellessa voi vain arvailla, miten tontut kurkkivat lumisten puiden takaa. Lunta on ihan satumaisen paljon!

  Joululomalla olisi tarkoitus lähteä Rovaniemen takamaille jonnekin Lappiin hiihtelemään. Missä sinä lienet silloin hiihdellä?

  Talven taikaa sinulle!

 3. Riitta Says:

  On venkeää, että vasta nyt lapsuuden iloiset asiat nousevat pintaan. Olen kuorinut kuonaa päältä pitkään… Hienoa, että iloitset etelän lumesta.
  Olisi mukavaa tavata joululomalla. Täällä on kymmenen astetta pakkasta ja olen lähdössä päivän toiselle hiihtolenkille!