Nyt ärsyttää… Tiedonkulun kehnous. Jokainen opiskelija vastaa vuorollaan yhdestä opiskeluviikosta tai -teemasta. Tulevaa ohjelmaa ei käydä yhdessä läpi etukäteen, vaan se elää tilanteen mukaan. Joskus saan ongittua tietoa aiemmin, joskus asiat selviävät sitä mukaa, kun ne tapahtuvat. Yleensä kursseista tulee kyllä antoisia.

Ennen loman alkua jäin siihen käsitykseen, että opiskelun jatkuessa vietämme maastossa aikaamme useita kursseja peräkkäin palaamatta välillä kotiin. Olen ollut kesän mittaan jonkin verran ahdistunut asiasta. Kuinka saan kuivattua tarpeeksi ruokaa etukäteen? Kuinka ehdin palautua kurssien välillä?

No, nyt keittiön pöytäni pursuaa itsekuivattuja kasviksia, lihaa, kanaa, makkaraa, tonnikalaa sekä monenlaisia ostettuja retkeilyyn sopivia kuivamuonia. Vasta tänään, lähtöämme edeltävänä päivänä sain selville, että palaamme välillä kotiin. Olemme reissussa enintään kymmenen päivää yhteen soittoon. Hyvä niin, ennen kaikkea. Mutta olisin halunnut tietää sen aiemmin. Tuntuu niin hölmöltä, että olen tuhlannut energiaani asiasta huolehtimiseen!

Joka tapauksessa, huomenna alkaa perhokalastuskurssi ja yövymme kai jonkin koulun lattialla, siis oikein sisätiloissa. Nyt tarttis vääntää aivot uuteen asentoon… ärsyyntymisestä ja rasittuneisuudesta pois. Aamuun mennessä aion asettua seuraavalle kanavalle: Mikä hieno mahdollisuus päästä tutustumaan perhokalastukseen, kalastuksen kuningaslajiin!