Saimme tänään kukin tummanpunaisen suuren ruusun ja lauloimme yhdessä Den Blomstertid Nu Kommer, siis iki-ihanan suvivirren. Kunnollinen perinteinen kevätjuhla on hieno asia! Sitten halattiin silmät kosteina ja moni aloitti pitkän kotimatkan täyteen sullotussa autossa.

Minä ajelin jo viikolla yhden muuttokuorman Rovaniemelle ja odottelen nyt yhteiskyydin lähtöä lopullista siirtymistä varten. Olen helpottunut opiskelun loppumisesta ja samalla kiitollinen monesta ainutlaatuisesta kokemuksesta. On aika siirtyä eteenpäin. Rovaniemellä tekemistä riittää muutossa ja kahden suloisen pojanviikarin hoitamisessa, mutta tunturisuunnitelmiakin on mukavasti.

Kesäkuussa osallistun Lapin linnut -kurssille, jossa toimin osittain avustavana henkilönä. Lintujen opiskelun ohessa kerron kiinnostuneille lempiaiheestani tunturikasveista. Heinäkuussa retkeilen Ruotsissa Abiskossa näkövammaisten kanssa oppaan roolissa ja luultavasti teen lisäksi oman retken. Haluaisikohan joku lähteä mukaan? Sitten elokuussa jos kaikki asiat loksahtavat kohdalleen, on vuorossa retki Norjan Jotunheimeniin upeassa naisseurassa. Syyskuussa pääsen unelmatöihin ruskaoppaaksi Kilpisjärvelle. Pysyn siis tunturin kosketuksessa vaikka muutankin kaupunkiin.
5 Kommenttia artikkeliin “Tunturioppaat valmistuivat”

 1. Saima Says:

  No me ollaan heinäkuussa mietitty sitä jotain Ruotsin vaelluskeikkaa (mä ja mieheni). Ei oo vielä vaan jaksettu suunnitella tarkemmin, kun tuli hautajaista ja sellaista tähän lähiviikkohin. Voisi olla ihan kivan nähdä, jos aikataulu osuu yksiin?

 2. minä Says:

  Tule Kepnekaisalle, kiipeillään, juostaan ylämäkijuoksua hiekkasäkki seljässä ja syyään nuudeleita!

 3. karhusilta Says:

  Saima: Kyllä vain! Pidetään yhteyttä ja katsotaan kuinka asiat loksahtavat paikoilleen.

  “minä”: Kiitos kutsusta. Luulen, että mun tarttee tehdä mäkireenejä ennen kuin uskaltaudun sun seuraan.

 4. sari Says:

  Riitta, Oikein Paljon Onnea ja kimppu kieloja valmistumisesi johdosta! Nyt sitten tuntureille…

 5. karhusilta Says:

  Kiitos Sari! Tunnen kielojen tuoksun nenässäni.