Oho… mikä tuuli! Ilmatieteenlaitoksen mukaan tällä hetkellä on pohjoistuulta 14 m/s, puuskassa 21 m/s. Tulimme elämykselliseltä hiihtoretkeltä muutama tunti sitten, jolloin tuuli oli hivenen hellempi. Kuju johdatteli isoa porukkaa taitavasti koivikossa kierrellen hakien tuulensuojaa missä se vain oli mahdollista. Vain pienen raon tullessa jonoon seuraavan hiihtäjän selkää ei näkynyt, eikä juuri hiihdetty jälki erottunut. Oli turvallista hiihtää tasaiseen tahtiin porukassa huppu tiukasti nyöritettynä.

Tämä retki muistetaan pitkään. Selviydyttyämme takaisin hotellille ihmiset olivat innostuneita kokemuksestaan. Koettelemuksesta selvittiin ja tästä riittää kerrottavaa. Kuuntelen toisella korvalla ulkoa hotellin aulaan tulevia ihmisiä; jokainen kommentoi säätä ja kertoo oman selviytymistarinansa. Vai ei suomalaiset muka puhu! Talonmies auraa reittiä rantasaunalle jatkuvasti, silti sieltä palasi juuri pariskunta kertoen metrin korkuisesta kinoksesta.

Tunturissa on paljon väkeä vaeltamassa hiihtäen tai potkukelkoilla. Toivottavasti he löytävät toimivia keinoja myrskystä selviytymiseen.

Seuraavana aamuna kuulin, että tunturialueilla oli paikoitellen tuullut puuskissa jopa 35 m/s! Kilpisjärvellä paistaa tänään aurinko lähes tuulettomassa säässä. Olemme lähdössä hiihtoretkelle lumimyrskyn jälkeen neitseellisiin tuntureihin.