Lämpimien säiden aikaan tein työharjoittelua sisätiloissa Kilpisjärven Luontotalolla oppien monta uutta asiaa mm alueen retkeilyreiteistä. Olen ylpeä siitä, että luetteloin kirjastonurkkauksen teokset. Näin vanhasta työstä kirjastossa oli hyötyä. Ehkä pitää paikkansa, että kaikesta oppimastaan on hyötyä jossakin vaiheessa…

Haaveilin pääseväni ulkohommiin ja toiveitani kuultiinkiin, kun pääsin tekemään haastatteluita maastoon. Sää kylmeni samaan aikaan aika lailla. Vain muutama lämpöaste ja tuulinen ilma vaativat lämpimänä pysymiseksi kunnollisen varustuksen. Ullfroten villakerrasto ja untuvatakki ovat näinä päivinä paikallaan. Lämpimällä ilmalla ilmaantuneet ensimmäiset sääsket ovat kadonneet jonnekin.

Tänä iltana alkaa viikon mittainen tunturikasvikurssi. Käymme päivittäin eri tuntureilla Suomessa tai Norjan puolella katselemassa kasveja. Olen kiinnostunut kukista lähinnä niiden kauneuden vuoksi, en niinkään tieteellisessä mielessä. Haluan oppia tuntemaan kasvien nimet sekä suomeksi että ruotsiksi, jotta voin kertoa oppimastani kurssikavereilleni myöhemmin. Olen huomannut, että tunturikasvit ovat lumonneet monia ihmisiä. Enkä ihmettele!